Naša šola je tudi letos sodelovala v participativnem projektu Odtis prihodnosti, katerega namen je ozelenitev naše občine s pomočjo otrok v šoli in vrtcu. Drevesa in druge rastline so del naše prihodnosti, ključno vlogo imajo v soočanju z vidnimi klimatskimi spremembami danes in v naslednjih desetletjih. Prav zato so otroci tisti, ki lahko kaj spremenijo, tako da danes ustvarijo odtis njihove prihodnosti.

Letos smo olepšali šolski mediteranski vrt. Na travnate predele smo posadili trajnico Vinco Minor, po slovensko Mali zimzelen. To je trajnica, ki zraste okoli 25 cm visoko. Listi so temno zeleni in široko suličasti. Cveti od zgodnje pomladi do jeseni, cvetovi so lahko roza, bele ali modre barve.

Pri vrtnih opravilih so nam pomagali vrtnarji Marjetice Koper, z delavnico pa smo učence poučili o pomembnosti dreves in drugih rastlin, o vzdrževanju in uporabi.

Med trajnice sodijo tudi zelišča, ki so pomemben del naše prehrane,  kozmetike ali kot okrasna rastlina naših vrtov. Učenci vrtičkarji so v zaključku projekta izdelali Knjižico zelišč od A do Ž in spoznali veliko novega ter pomembnega za njihovo prihodnost.

Vabljeni k ogledu knjižice.

Vrtičkarji z učiteljicami

Related Images:

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost