”SPREMEMBE”, zgodba , ki vam jo ponujamo v branje

Učenka 9. razreda Ava Logar Kartadinata je dobro leto marljivo pisala in pred vami je zanimiva zgodba, ki vam jo ponujamo v branje.

O tem, kako je potekalo delo in kaj vznemirljivega se v zgodbi zgodi, je Ava zapisala tole: »Proti koncu osmega razreda sem pričela s pisanjem zgodbe, ki sem jo letos v maju zaključila. Najprej sem pisala krajše spise, da sem vadila vejico, ker mi je povzročala težave. Potem pa mi je učiteljica slovenščine predlagala, naj napišem nekaj svojega in da je daljše. Tako sem pričela s pisanjem te zgodbe. Pri delu sem uživala in si s tem krajšala čas.

Zgodba govori o dvanajstletnem Luki, ki se sooča s težavami doma. Starši so se ločili, zato mora Luka z mamo zapustiti svoj domači kraj in prijatelje. V novem kraju spozna nove prijatelje in dobi tudi novega psa. Ko pa se med poletnimi počitnicami vrne k očetu, ga tam pričaka nov obraz, s katerim preživi zanimivo poletje.«

Želimo vam prijetno branje.

Mentorica: Bojana Resanovič

 

 

 

Obisk predsedniške palače

20.6. 2019 se je skupina devetošolcev skupaj z mentorico Martino Seražin Mohorčič z veseljem in ponosom odzvala povabilu ter se udeležila sprejema v Predsedniški palači, na katerem so skupaj s predsednikom RS Borutom Pahorjem in posebnim gostom Mihom Zupanom ter učenci različnih šol Slovenije živahno proslavili zaključek šolskega leta. Anabel Todorović, Hana Jakovac, Mia Baškovič , Špela Grandič in Lan Marc Stojanović so na dogodku predstavili koncept Čezmejnih razredov  ter poudarili pomembnost poznavanja sosedskega jezika. S predstavitvijo aktivnosti, ki so jih soustvarjali v okviru Čezmejnih razredov pa so navdušili tako predsednika kot tudi ostale goste.

“Starši se od vas učimo in na nek način nas tudi vzgajate. Ste naša prihodnost in naš navdih,” je nagovor sklenil predsednik Pahor.

Miha Zupan, nekdanji košarkarski reprezentant in prejemnik predsednikovega priznanja “Jabolko navdiha”, je otrokom dejal, da je navdih moč najti povsod in dodal, da so tudi njega otroci ta dan navdihnili za učenje jezika in druge dogodivščine. “Želim si, da bi vedeli, da so ovire samo v glavah in da se jih da premagati,” je poudaril.

Otroci so predpočitniški obisk v Predsedniški palači sklenili s sladoledom in ogledom delovnih in protokolarnih prostorov predsednika republike.
Mentorica: Martina Seražin Mohorčič, prof.

Stran 1 od 2012345...1020...Zadnja »