Obisk ameriške ambasade v Ljubljani

V sredo, 10. 4. 2019, smo na OŠ Koper imeli zanimiv obisk predstavnice ameriške ambasade Stephanie Zebre. Gospa je osmošolcem popestrila pouk geografije in angleščine s predstavitvijo Zvezne države Hawaii in nekaj simpatičnih podatkov o Združenih državah Amerike. Učencem, ki so preverili svoje znanje angleškega jezika v pogovoru z naravnim govorcem, je odgovorila na njihova raznolika vprašanja o hrani, podnebnih spremembah, političnih dogodkih v ZDA in njenem bivanju v Sloveniji. Vsi skupaj smo izkusili poučno in zanimivo medpredmetno doživetje.

Zapisala: Mojca Žvokelj

29. zasedanje otroškega parlamenta

V ponedeljek, 8. 4. 2019, se je naša učenka Anabel Haber Todorović (9. b) udeležila 29. zasedanja otroškega parlamenta osnovnošolcev iz cele Slovenije.

Anabel j bila izbrana za predstavnico medobčinskega parlamenta koprske in ankaranske občine.

Tekmovanje iz zgodovine

Letošnjega šolskega tekmovanja iz zgodovine na temo »OB 150-LETNICI PRVEGA TABORA NA SLOVENSKEM – OD ČITALNIŠKEGA GIBANJA, BESED, DO TABOROV NA SLOVENSKEM« se je udeležilo 35 učencev.
7 učencev je osvojilo bronasto priznanje. Na območno tekmovanje so se uvrstili: Hana Jakovac, Teo Ženko, Dajana Vukadinović. Vsi so prejeli srebrno priznanje.
Hana Jakovac se je uvrstila na državno tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 16. 3. 2019, na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah. Osvojila je zlato priznanje in prvo mesto v državi med vsemi tekmovalci.

Čestitke za dosežena priznanja

Stran 1 od 2912345...1020...Zadnja »