Šolski vrt jeseni

Učenci so na šolskem vrtu postorili veliko koristnih del.

Zgodaj jeseni smo pobrusili lesene gredice in jih na novo pobarvali. Dela je bilo veliko, vse smo opravili ročno in zelo natančno.

Starejši učenci so nam pomagali pri izkopavanju lukenj za sajenje jasmina na zelo trdnih tleh ob šolski ograji, mi pa smo sadike vestno zalivali in vejice privezali ob ograjo.

Učiteljici Tamari Černeka in njeni ekipi učencev smo pomagali pri obiranju oljk.

Za praznično tržnico, ki se obeta v prihodnjem tednu smo presadili več kot 100 sadik jagod in nageljnov, porezali in posušili smo začimbe in zelišča, pripravili zeliščne soli in čaje.

V mesecu decembru smo se lotili priprav na praznične dni s sajenjem božičnega žita, čistili, pulili, obrezovali smo odmrle rastline na vrtu, prekopali nekatere gredice ter pripravili zemljo na počitek. V prihodnjem tednu bomo s pripravo ptičjih krmilnic poskrbeli še za naše drobne ptičke.

Učiteljica Jasna Lovrečič

Dnevi kmetijstva slovenske Istre

Julija M., Nemanja, Maks, Julija R., Irenej, Aleksandra, Eva, Alina, Elizabeth, Ian, Nina, Matija, Jan in Lana so si v okviru dejavnosti  Šolski vrt  ogledali sejem kmetijstva slovenske Istre, ki se je odvijal v soboto 20. oktobra na parkirišču Bonifika v Kopru.
Učenci so v spremstvu učiteljic najprej okušali razna semena z zdravilnim učinkom, domači ovčji in kozji sir, pokušali so sirup ameriškega slamnika s C-vitaminom, domače klobase in kruh. Na stojnici mediteranskih zelišča so se učenci vključili v nagradno igro Zeleni detektiv, kjer so opazovali zelišča, jih vonjala, iskali vrtne živalce, pri ustvarjalni delavnici pa so vrtne živalce tudi risali.
Na eni izmed stojnic so opazovali pridelavo sira od začetka do pokušanja. Pridelovalki so tudi pomagali in pogumno odgovarjali novinarki na vprašanja. Ob koncu so si ogledali domače živali in velike kmetijske stroje. Pogovarjali so se tudi s modrorepo papigo.
Učenci so bili nad dogajanjem navdušeni. Bili so ves čas aktivni in pokazali veliko znanja.

Učiteljica Jasna

Pričela se je dejavnost ŠOLSKI VRT

Starejši učenci, ki obiskujejo dejavnost že drugo leto so novim učencem navdušeno predstavljali naše pridelke in jih popeljali med gredicami. Učenci so opazovali cvetlice, tipali, vonjali dišavnice in začimbe, okušali jagode ter paradižnik. Predstavljeno je tudi bilo kako se vrta zaliva.

Učenci, dobrodošli…in zavihajte rokave! Čaka nas veliko dela.

Učiteljica Jasna

Čaj za devetošolce

Skrbniki šolskega vrta mislijo tudi na naše devetošolce, ki v petek zapustijo osnovno šolo. V slovo sta učenca Maj Cvetan in Igor Čendak z učiteljico Andrejo nabrala zvrhano košaro poprove mete in melise. Kuharice šolske kuhinje bodo za valeto skuhale blagodejni, osvežujoči čaj za učence in starše, ki se bodo priključili pogostitvi ob zaključku valete.

Učencem devetih razredov želimo veliko uspehov tudi v naprej!

Učiteljici Jasna, Andreji z učenci

Stran 1 od 3123