Čaj za devetošolce

Skrbniki šolskega vrta mislijo tudi na naše devetošolce, ki v petek zapustijo osnovno šolo. V slovo sta učenca Maj Cvetan in Igor Čendak z učiteljico Andrejo nabrala zvrhano košaro poprove mete in melise. Kuharice šolske kuhinje bodo za valeto skuhale blagodejni, osvežujoči čaj za učence in starše, ki se bodo priključili pogostitvi ob zaključku valete.

Učencem devetih razredov želimo veliko uspehov tudi v naprej!

Učiteljici Jasna, Andreji z učenci

Sladke jagode

Naši mladi vrtnarji so se zopet izkazali. V petek, 18. maja, so Anei, Mark, Igor in Maj obdarili svojo sošolce in učiteljice s sladkimi, živo rdečimi jagodami. Učenci so najprej jagode nabrali, jih natančno oprali in očistili ter presenetili svoje sošolce.  Na vrtu so nabrali okoli 200 jagod, zato so skledico jagod podarili tudi šolskim vratarjem, čistilkam in kuharicam. Najbolj zadovoljna, predvsem  pa ganjena, je bila pomočnica ravnatelja ga. Niti Krota Bagari, ki je bila deležna največjih in najbolj sladkih jagod. Praznovala je namreč svoj rojstni dan. Vse najboljše!

Učiteljici Jasna in Andreja s študentkama Marijo in Leo

Pognale so prve vrtnine

Na šolskem vrtu so pognale prve vrtnine, razcvetele so se gredice trajnic, začimb in dišavnic ter s številnimi belimi cvetovi cvetijo jagode. Učenci, ki so vključeni v dejavnost redno zalivajo, pulijo plevel in urejajo gredice. Ob delu tečejo razni pogovori kako mame in očetje, dedki in babice pridelujejo vrtnine, kaj radi jedo in česa ne. Na eni izmed fotografij smo posejali in posadili 3 vrtnine. Jih morda prepoznate?

Učiteljici Jasna in Andreja

Stran 1 od 212