Vpis otrok v 1. razred za šolsko leto 2018/2019

Spoštovani starši/skrbniki

V skladu z zakonom o osnovni šoli osnovna šola vpisuje otroke v 1. razred v mesecu februarju za naslednje šolske leto.

Vpis otrok v 1. razred Osnovne šole Koper za šolsko leto 2018/2019 bo potekal v prostorih svetovalne službe.

  • V ponedeljek 12. 2. 2018, od 8.00 do 17.00 ure,
  • v torek 13. 2. 2018, od 8.00 do 17.00 ure

Starše/skrbnike prosimo, da ob vpisu prinesete na vpogled otrokov osebni dokument, ki vsebuje naslednje podatke:

  • ime i priimek
  • EMŠO
  • datum in kraj rojstva
  • naslov stalnega bivališča.

Priloge:

 

Obvestilo za učence in starše 9. razreda – informativni dan, nova izobraževalna programa ( Mehatronik operater, Elektrikar)

Vse srednje šole in dijaški domovi v Sloveniji organizirajo informativni dan, na katerem bodo učenci, ki zaključujejo osnovnošolsko obveznost, dobili podrobnejša pojasnila o vpisu in izobraževanju ter druge informacije v zvezi s programi.
V petek, 9. 2. 2018, ne bo pouka za učence devetega razreda.
Informativna dneva bosta:

  • v petek, 9. februarja, ob 9. in ob 15. uri ter
  • v soboto, 10. februarja, ob 9. uri.

Za vse učence 9. razreda bo šola odjavila malico in kosila!
Obenem vas obveščamo, da Srednja tehniška šola Koper razpisuje nov izobraževalni program – mehatronik operater, Elektro in pomorska šola Portorož pa izobraževalni program – elektrikar.

Dajana Nedoh, šolska pedagoginja

REX – ladja vseh ladij

V sredo 24.januarja ob 11h smo si nekateri učenci iz devetih razredov odpravili na otvoritev razstave in razprave o ladji Rex. V dvorani palače Belgramoni Tacco – Pokrajinskega muzeja Koper so bila razstavljena slikarska del Marjana Kralja, vsestranskega ustvarjalca in navdušenca nad ladjo Rex. V prvem delu razstave smo poslušali avtorja razstave Marjana Kralja, ki nam je razložil izvor njegove ljubezni do ladje Rex. Ta se je začela že v otroštvu, ko je prvič videl podobo ladje Rex na razglednici. Sledilo pa je nekaj dejstev o ladji na primer, je osvojila modri trak, bila pa je tudi zelo velika oz. dolga za tri nogometna igrišča in močnejša od Titanika. Vsebovala pa je vse kar vsebuje majhno mestece vključno z zobozdravstveno ordinacijo, kino dvorano, športne dvorane, knjižnico, pošto… Svojo pot pa je končala v Jadranskem morju med Izolo in Koprom.
Zadnji del razstave je vseboval razpravo o prihodnosti mogočne velikanke, ki predstavlja našo kulturno dediščino in njene obetavne turistične privlačnosti. Po končani razstavi je avtor odgovoril na vprašanja, se slikal s slikami in nekaterimi udeleženci. Razstava se je končala s pogostitvijo.
Zapisala Taja Trošt 9.a razred

Obvestilo za učence in starše 9. razreda –razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove v šolskem letu 2018/2019

Seznanjamo vas, da je izšel razpis za vpis v srednje šole in vas obveščamo, da je RAZPIS ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE IN DIJAŠKE DOMOVE V ŠOLSKEM LETU 2018/2019 objavljen in dosegljiv le v elektronski obliki na spodnjem spletnem naslovu. Svetujemo, da se z vsebino razpisa podrobno seznanite učenci in starši.

http://www.mizs.gov.si/si/delovna_podrocja/direktorat_za_srednje_in_visje_solstvo_ter_izobrazevanje_odraslih/srednjesolsko_izobrazevanje/vpis_v_srednje_sole/

V primeru dodatnih informacij in pojasnil se lahko obrnete na šolsko svetovalno delavko Dajano Nedoh na Osnovni šoli Koper oz. na svetovalne službe srednjih šol.

Dajana Nedoh, šolska svetovalna služba

Četrtfinale državnega prvenstva v košarki za starejše dečke 2003 in mlajši

V sredo, 17. januarja 2018, je bil na naši osnovni šoli četrtfinale državnega prvenstva v košarki za starejše dečke 2003 in mlajši. Učenci osmega in devetega razreda so dosegli prvo mesto med tremi ekipami in se tako uvrstili v polfinale. Tekmovale so tri šole: Osnovna šola Jakoba Aljaža Kranj, Osnovna šola Franceta Bevka Tolmin in Osnovna šola Koper. V prvi tekmi, ki je potekala med OŠ Koper in med OŠ Jakoba Aljaža Kranj, so naši učenci zmagali z 62 proti 38. Ko sta se pomerili OŠ Jakoba Aljaža Kranj in OŠ Franceta Bevka Tolmin, so zmagali učenci iz Kranja z rezultatom 37 proti 33. Na zadnji tekmi med OŠ Koper in OŠ Franceta Bevka Tolmin so prepričjivo zmagali učenci naše šole s 43 proti 18.

Zapisala: Anabel Todorović

Stran 1 od 1212345...10...Zadnja »