Izmenjava v Banjaluko

V času od 25. 10. 2019 do 27. 10. 2019 je v okviru projekta Izzivi medkulturnega sobivanja 8 učencev naše šole obiskalo otroke iz Banjaluke, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenskega jezika in kulture v Bosni in Hercegovini. Vrnili smo jim obisk; oni so nas namreč obiskali v aprilu.

Po skupnem kosilu je sledil ogled mesta, nato pa so otroci odšli k posameznim družinam.

V soboto so si naši učenci ogledali kviz, v katerem so se pomerili učenci dopolnilnega pouka slovenščine iz Banjaluke, Slatine in drugih krajev, nedeljsko opoldne pa je bilo namenjeno ogledu Slatine.

Učence sta spremljali učiteljici Nika Rudež in Vanja Klančnik Kišasondi.

Utrdile so se stare prijateljske vezi in sklenila so se nova poznanstva. Polni lepih vtisov smo se poslovili in si obljubili ponovno snidenje.

Nika Rudež

Obvestilo za učence in starše 9. razreda – dan odprtih vrat na Gimnaziji Piran in Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna

Učence in starše 9. razreda obveščamo, da bo  potekal dan odprtih vrat na  :

  • Gimnaziji Piran, torek, 12. 11. 2019 ob 17.30,
  • Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna, Tržaška 36 Postojna, četrtek, 14. 11. 2019 ob 16.00.

Predstavljeni bodo programi:  gozdarski tehnik, gozdar, mizar, zdravstvena nega, bolničar-negovalec.

Dajana Nedoh, šolska pedagoginja

Obvestilo za učence in starše 9. razreda – dan odprtih vrat na Gimnaziji koper

Učence in starše 9. razreda obveščamo, da bo  potekal dan odprtih vrat na GIMNAZIJI KOPER, v četrtek, 7. 11. 2019, ob 17.00 .

Na dan odprtih vrat, v četrtek, 7. 11. 2019, v dopoldanskem času, vabijo devetošolce, da so navzoči v  oddelkih kot opazovalci pouka.

Zainteresirani devetošolci se lahko na prisostvovanje pri pouku prijavijo najkasneje do torka, 5. 11. 2019, na e-naslov knjiznica@gimnazija-koper.si, in sicer do zapolnitve prostih mest. V prijavi lahko učenci navedejo predmet, ki bi mu radi prisostvovali. Podrobne informacije in termini prisostvovanja pri pouku bodo objavljeni na spletni strani Gimnazije Koper v sredo, 6. 11. 2019.

Dajana Nedoh, šolska pedagoginja

Vabilo na dan odprtih vrat

Erasmus+ izmenjava v Ettalu

V okviru Erasmus+ projekta, ki poteka na naši šoli, se je 5 učencev naše šole udeležilo izmenjave v mestu Ettal na Bavarskem. Izmenjava je potekala od 28. 1. do 1. 2. 2019. Učenci so v zanimivih delavnicah spoznavali kulturo in politično ureditev Evrope v času, ko je potekal Dunajski kongres, na katerem je sodeloval tudi Ioannis Capodistrias.  S svojim delom v Nemčiji je pomagal Grčiji in drugim evropskim državam, da so se osvobodile. Obiskali smo muzej staro grške kulture in Tehnični muzej v  Munchnu, zanimi

vo mestece Oberammergau ter grad Linderhof.

Erasmus+ izmenjava v Bukarešti

V okviru Erasmus+ projekta, ki poteka na naši šoli, se je 6 učencev naše šole udeležilo izmenjave v Bukarešti. Izmenjava je potekala od 14. 10. do 19. 10. 2019. Učenci so spoznavali vpliv in aktivnosti Ioannisa Capodistriasa, ki so zabeležene v dokumentih iz obdobja, ko  je kot pomemben politik deloval v Bukarešti. Obiskali so znamenitosti, mogočne palače in cerkve, ki krasijo glavno mesto Romunije. Navdušil jih je tudi izlet na grad Bran, ki je zdaj muzej posvečen prikazu umetnosti in pohištva iz  zbirke kraljice Marije. Znan je tudi kot Drakulov grad  (čeprav je le ena izmed več lokacij, povezanih z legendo o Drakuli).

Vtise si lahko ogledate v Fotogaleriji.

 

Vodja projekta Đeni Plešnik

Stran 1 od 2512345...1020...Zadnja »