Obisk ameriške ambasade v Ljubljani

V sredo, 10. 4. 2019, smo na OŠ Koper imeli zanimiv obisk predstavnice ameriške ambasade Stephanie Zebre. Gospa je osmošolcem popestrila pouk geografije in angleščine s predstavitvijo Zvezne države Hawaii in nekaj simpatičnih podatkov o Združenih državah Amerike. Učencem, ki so preverili svoje znanje angleškega jezika v pogovoru z naravnim govorcem, je odgovorila na njihova raznolika vprašanja o hrani, podnebnih spremembah, političnih dogodkih v ZDA in njenem bivanju v Sloveniji. Vsi skupaj smo izkusili poučno in zanimivo medpredmetno doživetje.

Zapisala: Mojca Žvokelj

29. zasedanje otroškega parlamenta

V ponedeljek, 8. 4. 2019, se je naša učenka Anabel Haber Todorović (9. b) udeležila 29. zasedanja otroškega parlamenta osnovnošolcev iz cele Slovenije.

Anabel j bila izbrana za predstavnico medobčinskega parlamenta koprske in ankaranske občine.

Tekmovanje iz zgodovine

Letošnjega šolskega tekmovanja iz zgodovine na temo »OB 150-LETNICI PRVEGA TABORA NA SLOVENSKEM – OD ČITALNIŠKEGA GIBANJA, BESED, DO TABOROV NA SLOVENSKEM« se je udeležilo 35 učencev.
7 učencev je osvojilo bronasto priznanje. Na območno tekmovanje so se uvrstili: Hana Jakovac, Teo Ženko, Dajana Vukadinović. Vsi so prejeli srebrno priznanje.
Hana Jakovac se je uvrstila na državno tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 16. 3. 2019, na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah. Osvojila je zlato priznanje in prvo mesto v državi med vsemi tekmovalci.

Čestitke za dosežena priznanja

Odličen dosežek na državnem tekmovanju iz angleškega jezika

Učenka 9. b Hana Jakovac je na državnem tekmovanju iz angleščine, ki je potekalo 20. 3. 2019 v Grosuplju, dosegla izjemno ZLATO PRIZNANJE. Čestitke tudi Anabel Haber Todorović in Niku Kralju za srebrno priznanje ter Teu Ženku, Jani Stanišić, Lanu Marcu Stojanoviću ter Anji Vatovec za dosežena bronasta prizananja na šolskem tekmovanju.
Mentorica tekmovanja: Mojca Žvokelj

Hvala.
LP Mojca Žvokelj

Stran 1 od 2812345...1020...Zadnja »