V tednu pred jesenskimi počitnicami, od 23. 10. 2023 do 17. 10. 2023, je potekala izmenjava učencev Osnovne šole Koper ter Scuola elementare Pier Paolo Vergerio il Vecchio.

Namen izmenjave je bil učencem 8. in 9. razreda ponuditi izkušnjo, ki jim bo razširila obzorja in omogočila razvijanje njihovih osebnostnih, medkulturnih, jezikovnih in socialnih kompetenc ter krepila zavedanje o lastni kulturni entiteti.

Pod mentorstvom profesorice Martine Seražin Mohorčič iz OŠ Koper ter profesorice Mojce Jazbec iz SE PPVV se je izmenjave udeležilo 11 učencev iz Osnovne šole Koper ter 8 učencev iz italijanske šole. Vsi udeleženci izmenjave so bili nad izkušnjo navdušeni. Spoznali so nove prijatelje, imeli so možnost stalnega komuniciranja v italijanskem oz. slovenskem jeziku ter raziskovali razlike ali podobnosti med obema sistemoma poučevanja. Učenci so vodili dnevnik dejavnosti, po zaključku gostovanja pa pripravili predstavitve v svojih matičnih oddelkih ter pri pouku italijanščine oz. slovenščine. Vsi udeleženci so izrazili veliko zadovoljstvo  in  hvaležnost za izkušnjo, ki jim je bila ponujena.

 

Related Images:

(Skupno 247 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost