Hermanova galerija je nastala na podlagi prevzema Mednarodnega razpisa za likovna dela mladih, ki ga je 21 let izvajal Zavod za ustvarjalni razvoj mladih Mihaila Lišanina. Od leta 1995 je na razpisu sodelovalo več kot 130.000 otrok in mladih iz 110 držav z vsega sveta. Nagrajena dela so bila na ogled na več kot 270 razstavah v 33 različnih državah.

Na mednarodni razpis namenjenem otrokom od 6. do 12. leta, je prispelo 1177 likovnih del iz 17 različnih držav.

Otroci so sodelovali v dveh starostnih kategorijah: I. (6 – 9 let) in II. (10 – 12 let). V vsaki kategoriji je bilo podeljenih 10 nagrad ter 50 posebnih priznanj.

Med desetimi izbranimi deli je v I. kategoriji bilo izbrano delo naše učenke Maše Gunčar Maljuna, ki je prejela posebno priznanje in nagrado.

Komisijo, ki je opravila izbor nagrajenih likovnih del in del, ki so prejela posebna priznanja, so sestavljali umetnostna zgodovinarka Urška Todosovska-Šmajdek, akademska slikarka Suzana Senica in Melanija Grahovac.

Nagrajena dela bodo na ogled v Otroškem muzeju Hermanov brlog. Vsa nagrajena likovna dela pa so tudi del muzejskega fonda Hermanova galerija Muzeja novejše zgodovine Celje.

Iskrene čestitke nagrajenki in vsem sodelujočim.

 

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost