Družinska pismenost

Ob začetku letošnjega Nacionalnega meseca skupnega branja, ki se je začel 8. septembra na mednarodni dan pismenosti, smo vas že seznanili z nekaterimi aktivnostmi, ki potekajo na šoli. Tokrat bi vas želeli opozoriti na spletno stran https://druzina.pismen.si, kjer lahko najdete marsikateri koristen nasvet, kako lahko celotna družina pripomore k dvigu svoje bralne pismenosti, ob tem pa krepi družinske vezi.

V predstavitvi spletne strani so zapisali: »Spletna stran za družinsko pismenost je namenjena tako staršem, ki bi želeli pomagati otrokom do boljše pismenosti, kot tudi strokovnjakom, ki želijo staršem pomagati do več pismenosti v družini. Na strani boste našli tako strokovne članke kot zabavne vsebine, s katerimi vabimo ne samo k branju, temveč tudi k povezovanju med člani družine skozi vsakdanje dejavnosti, ob katerih lahko krepimo tudi pismenost. Hkrati pa vabimo k različnim dejavnostim, ki jih lahko družine izvajajo doma, ob obisku knjižnic ali na izletih po vsej Sloveniji.«

Vabimo vas k branju!

 

 

Bralni dogodek

 

USPEL NAM JE VELIKI BRALNI DOGODEK!

V sklopu projekta Objem smo v tednu otroka izpeljali bralni dogodek, ki smo ga poimenovali Dotik branja. To se je zgodilo v sredo, 6. 10. 2021, prvo šolsko uro. Sodelovalo je več kot 700 učencev in zaposlenih.

Bralni dogodek je bil posvečen zgodbam … tistim, ki se skrivajo v knjigah in nas popeljejo v domišljijske, neznane kraje, resničnim zgodbam, ki jih slišimo in beremo in nas pustijo odprtih ust, zgodbam iz sveta živali, zgodbam iz zgodovine ali iz prihodnosti, zgodbam otrok in najstnikov, tistim iz bližnjih in daljnih krajev …

Katero koli zgodbo smo tistega dne izbrali, nismo pozabili, da so knjige sanje, ki jih držimo v rokah.

Koordinatorica tedna otroka
Zlatka Palčič

Koordinatorica bralnega dogodka v projektu Objem
Bojana Resanovič, prof.

 

Državno tekmovanje v plavanju

10.septembra 2021 je potekalo Državno prvenstvo iz plavanja za Osnovne šole. Našo šolo je zastopal Amadej Fink v kategoriji registriranih dečkov. Izmed 52 plavalcev iz vse Slovenije je dosegel 7. mesto.

Čestitke!

Mentorica: Nastja Matešič