Trajnostna mobilnost – poročilo

V petek, 23. 4. 2021 smo zaključili osrednji del projekta Gremo peš s kokoško Rozi. Po enotedenskem beleženju načinov prihoda v šolo koordinatorice projekta z veseljem sporočamo, da smo na šolski ravni izboljšali prihode na trajnostni način za dobrih 21%. Bravo mi!

V nekaterih oddelkih se je izkazalo, da so že pred začetkom beleženja učenci prihajali na trajnostni način. V mnogih oddelkih pa je prav kokoška Rozi pripomogla, da smo še bolj poskrbeli za svoje zdravje, zmanjšanje prometa v okolici šole ter za varovanje okolja. Glede na kriterije projekta smo na ravni šole dosegli bronasto medaljo.

Vabimo vas, da še naprej, če je le možno, prihajate v šolo peš.

Koordinatorice Enea, Mojca in Kristina

 

Gostujoča razstava občasnika SVETILNIK

V mesecu aprilu smo na šoli gostili potujočo razstavo, ki so jo snovalci pripravili ob prejetju  priznanja, velike plakete Mestne občine Koper leta 2020.

Osnovna šola Koper že od začetka sodeluje pri promociji revije med učenci, spodbujanju raziskovanja, obiska kulturnih dejavnosti obalnih ustanov, reševanja ugank in križank, ki jih prinaša vsaka nova izdaja. Aktivno sodelujemo pri različnih kulturnih dejavnostih in o njih poročamo ter prispevamo fotografski material. Dvakrat so bile naše fotografije izbrane za naslovnico Svetilnika.