Projekt EDUKA 2 – Čezmejno upravljanje izobraževanja

 

Projekt EDUKA2 je nastal iz projekta EDUKA- Vzgajati k različnosti.

Projekt se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V – A Italija – Slovenija 2104 – 2010 ter Evropskega Sklada za regionalni razvoj.

Trajanje projekta: 1.9. 2017 – 28.2.2019.

Cilji: Krepitev čezmejnega sodelovanja na področju izobraževanja z razvijanjem enotnih didaktičnih orodij in izobraževalnih modelov. Predvidene dejavnosti bodo koristne še posebej za šole in univerze programskega območja, ki vključuje Pokrajino Trst, Gorico, Videm, Benetke, Osrednjeslovensko statistično regijo, Goriško statistično regijo ter Obalno-kraško statistično regijo. Projekt je razdeljen na več Projektnih aktivnosti.

 

 


OŠ Koper je vključena v Projektne aktivnosti Čezmejni razred

 

Cilj: oblikovanje interdisciplinarne didaktične poti za spoznavanje čezmejnega prostora kot celovite in enovite geografske enote

Trajanje: januar – december 2018

SODELUJOČE ŠOLE

 1. SLOVENIJA:
  a) Šola z slovenskim učnim jezikom: OŠ Koper ( KP)
  b) Šola z italijanskim učnim jezikom: Osnovna šola Pier Paolo Vergerio il Vecchio( KP)
 2. ITALIJA :
  c) Šola z slovenskim učnim jezikom: Večstopenjska šola SV. Jakoba ( TS)
  d) Šola z italijanskim učnim jezikom: Večstopenjska šola Giovanni Lucio ( Milje)
  V okviru čezmejnih razredov ter čezmejne delovne skupine bo potekalo terensko raziskovalno delo z obiski urbanih centrov, naravnih okolij, zgodovinskih in kulturnih krajev, ustanov, institucij, proizvodnih in obrtniških dejavnosti. Na osnovi gradiva, ki ga bodo sestavili učenci po zaključku terenskega raziskovalnega dela bo nastala učna enota, ki bo dostopna na spletni platformi. Ker je projekt EDUKA 2 čezmejen in namenjen tudi promoviranju jezika soseda bodo srečanja in delo potekala tako s slovenskem kot italijanskem jeziku. Ravno tako bo dvojezična tudi učna enota.

Koordinator in izvajalec projekta na OŠ Koper : Martina Seražin Mohorčič

 

Related Images:

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost