Na Srednji šoli Izola je, pod okriljem Turistične zveze Slovenije, v torek, 8. oktobra 2024,  potekalo regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico. Tekmovanje je namenjeno učencem osnovnih šol od 6. do 9. razreda. Vključuje pisni izdelek in pripravo določenih nacionalnih jedi.

Sodelovalo je dvanajst osnovnih šol, ki so pri delu pokazale veliko znanja in spretnosti na področju kulinarike ter medsebojnega sodelovanja. Našo šolo so zastopale učenke Sofija Bulj, Nina Lonić, Maša Marchesan in Lia Mahmutović. Spremljal jih je mentor, vodja šolske kuhinje Marko Petrović, s katerim so vadile, se pripravljale in prejele veliko kuharskih in koristnih nasvetov. Ocenjevala in spremljala jih je tekmovalna komisija.

Organizatorji so letos predpisali pripravo tople predjedi funšterc, piščančje obare z žitnim vložkom in napitka na osnovi mešanic kavnih nadomestkov. Ob zaključku tekmovanja so tekmovalci jedi servirali, pripravili razstavno mizo ter jedi ob pogrinjku predstavili komisiji.

Naše učenke so bile pri svojem delu zelo uspešne in dosegle zlato priznanje. Uvrstile so se na državno tekmovanje, ki bo potekalo 18. novembra 2024 v Laškem.

Naj tudi v Laškem zadiši in prebudi brbončice!

Tekmovalkam in mentorju iskrene čestitke.

 

Related Images:

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost