Pozdravljeni dragi učenci Osnovne šole Koper,

Knjigam, ki ti jih na dom pošiljata šolski knjižničarki se tokrat pridružuje še moje pismo.

Gotovo se me spomniš. Sem terapevtska psička, labradorka Kuba, ki te s fotografije, na kateri sem s svojo vodnico Silvo, pozdravim vsakokrat, ko greš mimo šolske knjižnice.

S Silvo sva do letošnje pomladi redno obiskovali vašo knjižnico. Ne, da bi si izposodili kakšno knjigo, marveč, da sem poslušala učence, ki so mi brali. Morda si bil tudi ti med njimi in se spominjaš, kako je bilo zanimivo, prijetno in poučno. Saj, kot piše na moji kazalki, “je branje užitek, če te posluša zvest poslušalec”. In meni je res užitek poslušati zgodbe, ki mi jih prebirate.

Tudi srečanj z učenci in pogovorov o meni, o tem kako je imeti psa in skrbeti zanj, se z veseljem spominjam.

Že  več mesecev je, odkar s Silvo ne prihajava na vašo šolo. Zaprta je tudi za vas, učence. Tudi zato vaši knjižničarki poskrbita, da dobite knjige na dom.

Gotovo pogrešaš sošolce in učitelje. Tudi jaz pogrešam druženje z vami.

Saj doma ni napačno. Veliko se sprehajam, počivam, se zabavam s svojo vodnico. Tudi ona veliko bere, na mojo žalost le potihem. V teh primerih se udobno namestim na mojo stran kavča in prijetno spim.

Verjamem, da se bodo omejitve kmalu končale in se zopet srečamo na šoli.

Da bo čas hitreje minil in bo branje  bolj prijetno, prilagam kazalko s svojo sliko, tako, da bom med branjem v tvoji družbi.

Lep pozdrav in velik hov!

Kuba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)