Konzorcij partnerjev Ustanova Hiša eksperimentov, Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut in Tehniški muzej Slovenije je skupaj sooblikovala projekt »Noč ima svojo moč«.

Cilj projekta je zasnovati skupek aktivnosti, ki jih bodo konzorcijski partnerji izvedli v okviru Evropske noči raziskovalcev v letih 2018 in 2019 (petek, 28.9. 2018 in petek 27.9. 2018). Evropska noč raziskovalcev je vseevropska akcija v okviru programa za raziskovanje in tehnološki razvoj – Obzorje 2020.

Projekt » Noč ima svojo moč« je zasnovan kot projekt znanosti za državljane, v okviru katerega smo po vsej Sloveniji izvajali enak eksperiment. Učenci, ki obiskujejo dejavnost Šolski vrt so 30. maja 2018 posejali avtohtona semena ivanjščic, ki pa žal na današnji dan 27.9. 2018 niso zacvetela.

Učenci so opazovali in spremljali rast ivanjščic, v delovne liste so zapisali kaljivost semen, pH zemlje, višino vzklitih ivanjščic, opazovali so vreme in vse spremembe ter dogajanje fotografirali.

Če te raziskovanje zanima si vabljen na dogodke, ki se bodo v teku današnjega dne dogajali na 21-tih mestih po Sloveniji. Več o tem najdeš na spletni strani www.nocmoc.eu.

Vsi smo raziskovalci!

Related Images:

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost