V četrtek, 14. 12. 2017 smo se odpravili na obisk s pevskim zborom na Obalni dom upokojencev Koper. Kljub turobnemu vremenu in dežju smo bili veselo razpoloženi.
Namen je bil, da popestrimo praznično dogajanje starejšim občanom, da se spletejo nova poznanstva in da se ustvari medgeneracijska povezanost. Stanovalci doma so bili zelo veseli našega obiska. Pod vodstvom učiteljice Lare Žorž smo pripravili pester in zanimiv program….od petja do plesanja ljudskih plesov. Učenci so se potrudili in ustvarili pravo praznično vzdušje. »None« in »nonoti« so bili vidno ganjeni, nekateri so potočili tudi kakšno solzo. Zraven so tudi pomagali peti pesmi, ki so jih poznali.
Bili so zelo hvaležni z našim obiskom, saj smo jim polepšali njihov vsakdan. V znak povezanosti smo izdelali na šoli pisane papirnate in steklene lampijončke. Te lampijončke so otroci po koncu našega programa razdelili gledalcem. Vsak je dobil svojega. Na koncu smo se še malce podružili med seboj in zapeli pesem Mi se imamo radi. Tako je uspelo medgeneracijsko povezovanje.
Pripravili pa so nam tudi lepo pogostitev s sokom in piškoti, tako da smo bili vsi veseli in siti. Zaželeli smo si lepe in mirne praznike ter se poslovili, saj je bil čas za odhod nazaj v šolo.
Več pa naj povedo slike.
Srečno.

Sara Čeleš in Boris Vogrinec

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)