1. dan

V zimsko šolo v naravi v italijanski Forni di Sopra so se odpravili učenci 5.b in 5.d. Kljub zgodnjemu vstajanju smo se odpravili z nasmeškom na obrazu. Pot je potekala mirno in hitro. Takoj, ko smo prispeli, smo se pripravili na smučanje. Vaditelji so nas razporedili v smučarske skupine in tik tak smo bili že na smučeh. Pri smučanju nas ni oviralo niti sneženje, ki je še olepšalo pravo zimsko idilo v Forniju. Pred večerjo je sledilo predavanje o smučarski opremi in o zelo pomembnih varnostnih pravilih, ki veljajo na smučiščih in ki jih moramo upoštevat. Po večerji pa smo tekmovali v hitrostnem zapenjanju smučarskih čevljev. Prvi dan je minil kot bi mignil in se že veselimo jutrišnjega.

 

2. dan

Drugi dan šole v naravi je za nami in vsi že smučamo. Uporabljamo vlečnico, vijugamo in se znamo varno ustaviti. Danes nas je obiskala tudi gospa ravnateljica, ki smo je bili zelo veseli. Posebno navdušeni smo bili nad sankanjem, smučarsko znanje pa smo dokazali na večernem kvizu. Čeprav smo utrujeni, nam je žal, da je dneva konec. Veselimo se naslednjega dne.

 

3.dan

Danes smo se zbudili v jasen in sončen dan. Nekomu izmed nas je odpadel zobek in ne boste verjeli, zobna miška je prišla tudi v Forni. Po zajtrku smo se takoj odpravili na smučišče, kjer smo urili naše smučarske veščine. Učiteljice so zelo ponosne na nas. Popoldan smo odšli na drsališče, po poti nazaj v hotel smo se ustavili še v trgovini s spominki. Po večerji nas je čakala še prav posebna tombola, pri kateri je čisto vsaka srečka dobila nagrado. Še en popoln dan.

 

4.dan

Četrti dan nam je postregel z jasnim in s sončnim vremenom. Skoraj vsi smo se po kosilu odpravili smučati na Varmost, kjer smo bili deležni čudovitih razgledov na bližnje gore. Posebno doživetje je bil pohod z baklami, sprva skozi vasico nato pa po gozdni poti nazaj. Večer smo zaključili s plesom. Misel na jutrišnjo tekmo nas je zazibala v spanec. Še en prekrasen dan.

 

5.dan

Petek in s tem zadnji dan zimske šole v naravi. Danes nas je čakala prava smučarska tekma, pri kateri smo pokazali vso pridobljeno smučarsko znanje. Jaka 1, Jaka 2, Mitja, Pika in Nika so bili naši vaditelji, s pomočjo katerih smo postali še boljši smučarji. Dobili smo tudi diplome, najhitrejši tudi medalje. Najhitrejša deklica in deček pa celo pokal. Veselimo se odhoda domov, čeprav nam je malo žal, da zapuščamo Forni.

Učenci 5.b, 5.d in učiteljice Jerneja, Tjaša in Lara

 

 

(Skupno 890 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost