V soboto, 16. marca 2019, so se naši RoboSončki udeležili velikega finala FIRST LEGO League regije Adria – Odprto državno prvenstvo FLL Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 30 ekip: najboljših 20 ekip iz Slovenije, najboljše 4 ekipe iz Hrvaške, 4 ekipe iz Srbije in 2 ekipi iz Makedonije.

RoboSončki so s 330 točkami že peto leto zapored  osvojili pokal za 1. mesto v Tekmi robotov. Letošnja tema FLL je bila raziskovanje potovanja in bivanja v vesolju. RoboSončki so predstavili svoj projekt Space Jumper, ki pomaga astronavtom ohranjati fizično pripravljenost. Prejeli so nominacijo za najboljši robot design, v skupnem seštevku iz projekta, vrednot, tehničnega intervjuja in tekme robotov, so si prislužili skupno 2. mesto in s tem že šesto leto zapored naziv Prvaki FLL. Dosežek jim omogoča udeležbo na mednarodnem prvenstvu, ki bo spomladi.

RoboSončki OŠ Koper so Jakob Golubić, Tilen Malej in Filip Umer iz 9. razreda, Matija Dokić in Timon Jeretič iz 8. razreda, Joni Palčič iz 7. razreda, Yelisey Aksonov iz 6. razreda in Nika Malej ter Petra Primožič iz 5. razreda.

Foto: Malej in Zavod Super Glavce

Lep pozdrav,

Alenka Malej

Related Images:

(Skupno 755 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost