Mladinski pevski zbor Osnovne šole Koper na glasbenem potovanju v Cankarjevem domu

16. decembra je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal poseben glasbeni dogodek. Približno 500 mladih pevcev iz celotne Slovenije je na odru Gallusove dvorane izvedlo zahtevno božično – novoletno pevsko prireditev, »Potujočo muziko«.
Projekt »Potujoča muzika« je nastal leta 2011. Javni sklad za kulturne dejavnosti RS ga organizira vsaki dve leti. Gre za izobraževalni projekt, ki vsebuje izdajo nove notne zbirke za mladinske zbore in istoimenski koncert. Prireditev je namenjena tudi počastitvi svetovnega dneva zborovske glasbe (2. december). Poglavitno sporočilo tega dneva je, da lahko tudi z glasbo prispevamo k solidarnosti, miru in razumevanju med ljudmi.
K sodelovanju je bilo povabljenih 15 mladinskih zborov, ki so se v zadnjih dveh letih izkazali na regijski ali državni ravni, med njimi tudi Mladinski pevski zbor Osnovne šole Koper. Na koncert smo se intenzivno pripravljali od septembra. Program, ki smo ga izvedli, je obsegal kar 14 skladb. Sestavljen je bil iz slovenskih in tujih prazničnih pesmi ter drugih umetnih skladb, zaplesali in zapeli pa smo tudi po japonsko, zambijsko in maorsko.
Nastop so vodili trije priznani slovenski dirigenti in skladatelji: Tadeja Vulc, Jasna Drobne in Damijan Močnik. Za brezhibno organizacijo je poskrbela Mihela Jagodic, samostojna strokovna svetovalka za vokalno glasbo na JSKD RS.
Projekt je posnela RTV Slovenija, kmalu si ga boste lahko ogledali tudi na Youtubeu. Vsem pevkam in pevcem Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Koper iskrene čestitke za odlično opravljeno delo!
Zborovodkinja, Maja Cilenšek

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)